Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2011 07:04 - Научни изследвания за ябълковия оцет
Автор: lidiazarkova Категория: Други   
Прочетен: 6297 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01.2011 09:14


translate.google.bg/translate

Едва ли има някой, който да не е чувал за лечебните качества на ябълковия оцет. В Америка има разработена теоретична обосновка и практически рецепти на основата на ябълковия оцет почти за всички болести. В частност, ябълковият оцет е много полезен при повишено кръвно налягане, мигрени, астма, главоболие, алкохолизъм, артрит, висока температура и изгаряния.
Според изследванията на американските учени две чаени лъжици ябълков оцет, разтворени в чаша вода, три-четири пъти дневно след хранене могат да ви помогнат да забравите за диетите и проблемите с наднорменото тегло. Съставът на такъв един кисел разтвор е много близък до този на стомашния сок, който е необходим за преработката на белтъчините и мазнините. Известно е, че поради дългия си престой в стомаха храната с високо съдържание на белтъчини и мазнини предизвиква редица проблеми на стомашно-чревния тракт и се отлага под формата на излишно тегло в мастните "депа".
Полезното действие на ябълковия оцет обаче не се свежда единствено до допълнителното "подкиселяване" на храната. В неговия състав влизат няколко различни киселини - ябълкова, млечна, аскорбинова и оцетна. Освен това той съдържа редица полезни минерални вещества: калий, флур, калций, фосфор, магнезий, желязо. Както и витамините В и Е, пантотенова киселина и пектин. Всички тези компоненти влияят благотворно на човешкия организъм, очистват го от шлаки и го предпазват от вредното въздействие на околната среда.
Едва ли не всяка седмица излизат новини за изследвания, резултатите от които препоръчват различни хранителни навици за профилактика на различни заболявания. Никъде обаче не се споменава дали трябва да ги прилагаме едновременно...

Все пак, имайте предвид, че по последна информация, оцетът е полезен за сърцето. Една или две лъжици ябълков оцет на ден повишават нивата на добрия холестерол, съобщи в. "Сънди телеграф".

Американски учени твърдят, че хората, които пият ябълков оцет осем седмици, са с по-добри нива на HDL холестерола от приемащите плацебо.

Клиничното изпитание, което още продължава в Минесота, обхваща 120 доброволци. Половината от тях получават ябълков оцет, а другата половина - плацебо с 2-процентов разтвор балсамов оцет във вода.

Ябълковият оцет е изпитано домашно средство при артрит и подагра. Той намалява също кръвната захар и потиска апетита.



Гласувай:
5



1. voinov50 - Все хубави постове чета тук :)))
19.01.2011 09:36
Но в мен възниква следния въпрос "Как можем да познаем истинския ябълков оцет?!"
В магазинната мрежа на всеки могат да сложат етикет ябълков оцет... ;)
Интересно ще е да науча отговора.
цитирай
2. lidiazarkova - Благодаря, за хубавите отзиви. В ...
19.01.2011 10:11
Благодаря,за хубавите отзиви.
В магазините няма как да откриете ОРГАНИЧЕН(жив)ябълков оцет.Практиката е да се разрежда оцетна киселина с вода,но дори и да има някъде,който се произвежда с ферментация(в което не вярвам),той се пастьоризира и филтрира.Когато видите,че е бистър това означава,че е филтриран и пастьоризиран,което значи,че не е жив,задължително има и консерванти.Истинският оцет е мътен с жълто-кафяв цвят и майката е в него,запазени са всички витамини,микроелементи и др.При цена 0.50лв,0.80лв,1.50лв.няма да имаме истински оцет.Това също може да бъде ориентир.Пример:киселото мляко-едно е кисело мляко направено от сухо мляко+консерванти,друго е живото кисело мляко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 1189429
Постинги: 101
Коментари: 137
Гласове: 5899
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930