Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 06:44 - Ябълков оцет-натурален-безценен дар за здравето ни
Автор: lidiazarkova Категория: Други   
Прочетен: 4525 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.02.2011 07:06


Свойства: извежда шлаки, очиства организма и намалява теглото; задължително допълнение към антицелулитната програма; регулира храносмилането (особено при запек); спомага за секрецията на стомашния сок, нормализира киселинността; препятства размножаването на гнилостни бактерии в червата; стимулира бъбречната функция, профилактира остеопорозата; нормализира венозното кръвообращение, въздейства благоприятно върху кожата; помага при болки и възпаление на гърлото;подобрява общото самочувствие, тонизира.

Може да заместите балсама си за коса с разреден ябълков оцет. Върши чудесна работа, а освен това е и изцяло натурален продукт. Количеството, което ви трябва за едно измиване  са две супени лъжици оцет, разтворени в чаена чаша вода, нанесете на косата след изплакване от шампоана. Процедурата не  е подходяща за всеки ден, но може да се прилага през два три дни.

Ябълковия оцет е много полезен и за регулирането на PH. Може да си направите лосион за лице, от една част оцет към две части вода. Нанася се на лицето с памучен тампон, сутрин и вечер. Ако имате по-тъмни петна по лицето, може да ги изсветлите, като ги намажете с чист оцет и ги оставите за през нощта.

Масажът с ябълков оцет върху ръце и крака, действа успокояващо и омекотяващо.

Ако през лятото изгорите под слънчевите лъчи, напълнете ваната с вода и добавете оцет, той ще успокои изгорелите места.

Ябълковия оцет може да ви помогне да се отървете от неприятни тъмни петна по зъбите, като нанесете директно чист оцет и изтъркате с четка, след това обилно изплакнете устата с вода.

Афтършейв може да си направите от равни части оцет и вода.

Две супени лъжици ябълков оцет, разтворени в 100 мл. вода всеки ден с храната могат ад ви помогнат в борбата с наднорменото тегло.

За да се почистите тялото си от токсините, може да ви помогне следния разтвор- две супени лъжици оцет добавени към 1 или 2 литра вода, пийте през целия ден.

Половин чаша оцет с половин чаша вода е чудесно почистващо средство за микровълнови печки, повърхностите в банята и кухнята, прозорци, стъклени предмети и огледала.

Ябълковия оцет може да ви помогне да се отървете от бълхите на домашния любимец или дори в къщи. За домашните любимци- втрийте оцета в козината и размешете малко оцет с водата му за пиене. Ако вкъщи са се завъдили бълхи, напръскайте с оцет по земята и ъглите, а мебелите напръскайте с разтвор от равни количества оцет и вода.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 1188564
Постинги: 101
Коментари: 137
Гласове: 5899
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031