Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2011 11:15 - Нашето здраве-ябълков оцет
Автор: lidiazarkova Категория: Други   
Прочетен: 8207 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 28.05.2012 13:14


Оrganic означава зона свободна от всякакви консерванти, стабилизатори, оцветители, подсладители или други химикали.

В ябълковия оцет се съдържат ценни за организма вещества /пектин/ и микроелементи /калий, фосфор, магнезий, калций. Това прави ябълковия оцет много полезна  хранителна добавка

витамин С

• Витамин Е

• В2

• В6

• Витамин Р

• Бета каротин

Защо хората използват ябълков оцет :

* Бори се с инфекциите

* Регулира кръвното налягане

* Обезболяващо при артрит

* Насърчаване на храносмилането

* Подобряване на метаболизма

* Освобождаване на хроничната умора

* Пречистване на вашите клетки

* Облекчаване на главоболието

* При ужилвания и ухапвания от насекоми

* При запек

* Контролиране на кръвното налягане

*При мускулни крампи

* Помощ за промиване на жлъчния мехур

* Контрол на теглото

* Борба с остеопорозата

* Поддържане на кожата

* Облекчаване на болки в гърлото, ларингит

* Слънчево изгаряне

* За предотвратяване на пърхот, оплешивяване и сърбеж

Ябълковият оцет регулира нивата на холестерол в кръвта

1. Облекчаване на хроничната умора с помощта на ябълков оцет  - в чаена чаша се смесват две лъжички мед и две лъжички ябълков оцет. Чашата се допълва с вода. Сместа се пие бавно, сутрин преди ядене.

2. Нормализиране на наднормено тегло  с помощта на ябълков оцет - приготвя се напитка от 1-2 чаени лъжички ябълков оцет и мед в чаша и се допълва с вода. Пие се три пъти дневно преди ядене. Всеки ден се прави масаж със смес 3 части ябълков оцет и 1 част зехтин. Масажът стяга тялото и намалява излишните тлъстини.

3. Прочистване на тялото от токсични отпадъци с помощта на ябълков оцет - приготвя се напитка от 1 чаена лъжичка ябълков оцет и 200 мл. доматен или друг пресен зеленчуков сок без сол и се пие всеки ден между храненията.

4. Облекчаване на главоболието с помощта на ябълков оцет - Смесват се 2 супени лъжици ябълков оцет и 2 чаени чаши вода в малък съд и се загряват до кипване. Когато започне да се образува пара, нагряването се изключва, главата се покрива с кърпа над съда и се правят пет дълбоки и бавни вдишвания на изпаренията.

5. Лекуване на възпалено гърло и ларингит с помощта на ябълков оцет - смесват се 1 чаена лъжичка ябълков оцет и 1/2 чаена чаша вода. С получената смес се прави гаргара с три глътки на всеки час. След гаргарата сместа се изплюва.

6. Лекуване на разширени вени с помощта на ябълков оцет - сутрин и вечер засегнатите места се увиват  с кърпа, напоена с ябълков оцет. Краката се вдигат високо и компресът  остава да действа 15 мин., след което върху кърпата с ябълков оцет се слага нова кърпа, потопена в гореща вода и изцедена. Компресът се оставя да действа още 10 мин.

7. Употреба на ябълков оцет при ужилване, ухапвания и гъбични проблеми - при ухапвания от комари и други насекоми, ужилване от пчели, се маже директно с ябълков оцет или се прави компрес толкова често, колкото е необходимо.

При гъбички /като афти в устата и гърлото/ мястото се третира с разтвор от ябълков оцет и дестилирана вода в равно съотношение.

8. Употреба на ябълков оцет при пърхот, сърбежи по главата, суха оредяваща коса и оплешивяване - в чаша се наливат 3 с.л. ябълков оцет. Косата се разделя на кичури и кожата на главата се маже с ябълковия оцет. Главата се увива в хавлиена кърпа, а върху нея се прави шапка от полиетиленово фолио. Така се престоява 30 мин и до час. След което главата се измива със шампоан. Ако косата е суха, след намазването с оцет, се намазва със зехтин.

За растежа на косата при оредяване и оплешивяване, един час преди измиване, в корените се втрива следната смес - 1 и 1/2 с.л.ябълков оцет и 1/2 ч.л. лют пипер на прах /трябва да се пазят очите/.

9. Употреба на ябълков оцет при аритмия и за подсилване на сърцето - смес от 1/2 лъжичка ябълков оцет и 1/2 чаша вода се пие два пъти дневно между храненията, преди физическо натоварване.

10. Употреба на ябълков оцет при проблеми с бъбреците и пикочния мехур - при проблем с бъбреците и възможност за разтварянето на някои видове камъни, всеки ден се пие смес от осем чаши натурален сок от червени боровинки и 1/3 чаена лъжичка ябълков оцет. Напитката може да се подслади с гроздов сок или мед.

11. Лечение с ябълков оцет при храносмилателни инфекции - за избягване на хълцане и оригване се пие смес от 2 ч.л. ябълков оцет и 1-2 чаени лъжички мед, разредени с вода в чаена чаша. Сместа се пие на малки глътки.

12. Употреба на ябълков оцет при запек - 4 с.л. ленено семе се варят в две чаши вода в продължение на 15 мин. или киснат цяла нощ. Разбъркват се с 2 с.л. от сместа и 1 ч.л. ябълков оцет в чаена чаша вода. Сместа се пие сутрин и вечер, един час преди лягане. Съхранява се в хладилник и се използва при необходимост.

13. Употреба на ябълков оцет при гъбички на краката - в гореща вода се сипват 1 чаена чаша ябълков оцет и 1/2 чаена чаша сол. Правят се бани на краката два пъти дневно по 5-10 мин. След банята кожата се подсушава добре.

Многократно през деня, засегнатите от гъбички места се обработват с тампон, напоен с ябълков оцет

lidiq.com







Гласувай:
2



1. iliada - ПРЕПОРЪЧВАН МИ Е ,НО
26.02.2011 12:22
ВСЕ ОТЛАГАХ - ВРЕМЕ Е ДА ПРОУЧА!:)
ПОЗДРАВИ!
цитирай
2. lidiazarkova - Благодаря
26.02.2011 13:22
И аз препоръчвам и гарантирам ...............
цитирай
3. bizcocho - Честита Баба Марта! Здраве и щас...
01.03.2011 19:05
Честита Баба Марта! Здраве и щастие! :))
цитирай
4. lidiazarkova - Честита да е и на Вас, живи и здрав...
01.03.2011 20:00
Честита да е и на Вас,живи и здрави:))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 1188531
Постинги: 101
Коментари: 137
Гласове: 5899
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031