Прочетен: 8298 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 28.05.2012 13:04
Бета каротинът в Натуралният ябълков оцет е смятан за един от най-силните антиоксиданти.Предпазвайки организма от атаките на свободните радикали,той повишава имунитета и устойчивостта на организма спрямо инфекциите.Свободните радикали се образуват в организма преди всичко под въздействието на отровните вещества от околната среда,които попадат в него чрез въздуха и храната.Те имат изключително висок окислителен потенциал и на атаките им са изложени всички вещества и структури в организма.Особено опасни са те за ненаситените мастни киселини(Омега 3)в състава на клетъчните обвивки и вътреклетъчните прегради,чието увреждане е пагубно за клетките.Продължителното увреждане на клетките и структурите на организма може да бъде причина за преждевременно остаряване,катаракта,сърдечно-съдови заболявания,нарушения във функционирането на имунната система и онкологични заболявания.Вече са проведени много научни изследвания,които сочат,че т.нар.антиоксиданти в ябълковият оцет имат способността да влизат във взаимодействие със свободните радикали,лишавайки ги от опасната им активност.При това бета каротинът от ябълковият оцет се усвоява много по-лесно,отколкото включеният в състава на други хранителни продукти.
Използвайте суров нефилтриран,непастьоризиран ябълков оцет.
Източник:Лечебният ябълков оцет