Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2011 16:02 - Чесън и ябълков оцет борят хипертонията.
Автор: lidiazarkova Категория: Други   
Прочетен: 13889 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Около два милиона души от  населението на България страда от т.нар.тих убиец, известен като хипертония или високо кръвно налягане. Това сериозно състояние, е един от основните рискови фактори, свързани с бъбречна недостатъчност, инсулт и сърдечни пристъпи.

Причини за възникване на хипертония

 Те включват стрес, хормонални нарушения, фамилна анамнеза, затлъстяване, висок прием на натрий, тюютюнопушене, възраст, консумация на алкохол, липса на физическа активност, прекомерна консумация на кофеин, употребата на някои медикаменти като противозачатъчни хапчета, болести на надбъбречната жлеза , заболявания на щитовидната жлеза и бъбречни заболявания.

Наред с традиционната медицина все повече хора избират и алтернативни методи за лечение на хипертонията.

Ябълковият оцет действат като лек

Изтъкван като лекарството-чудо  за хипертония, ябълковият  оцет може да  се похвали с повече от 40 минерали и витамини, включително витамин Р, бета-каротин, витамин В6, витамин В2, витамин В1, витамин А, витамин Е, витамин С и калий - всички от които работят, за да се стабилизира и регулира кръвното налягане. Калият в ябълковия оцет помага против съсирване на кръвта, което от своя страна намалява кръвното налягане. Ябълковият оцет детоксикира и прочиства  черния дроб от токсините и по този начин премахва излишната сол от тялото.

 За оптимални резултати, пациентите трябва да вземат 3 супени лъжици  ябълков оцет  разтворен във вода ,три пъти дневно.  Резултати може да  очаквате в рамките на една седмица.

Чесънът

Друг добре познат и ефективен  лек за хипертония е чесънът. Много изследвания са показали, че това е най-ефикасният лек за високо кръвно налягане.Чрез разширяване на артериите, чесън улеснява притока на кръв, което от своя страна понижава кръвното налягане.

Комбинацията на Натурален ябълков оцет с чесън има уникален ефект върху кръвното налягане.

Приготвя се хайвер от 2 глави счукан чесън,1с.л зехтин и 30 гр. Натурален ябълков оцет.Приема се намазан върху филийка хляб.

Добро действие върху сърдечната система има свареният с оцет чесън.

Предимства на чесън и ябълковия оцет




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 1188465
Постинги: 101
Коментари: 137
Гласове: 5899
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031