Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2011 16:26 - Ябълковият оцет великолепно се проявява при лечение на кожни заболявания.
Автор: lidiazarkova Категория: Други   
Прочетен: 16389 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 30.11.2011 06:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ябълковият оцет великолепно се проявява при лечение на кожни заболявания.Най-изненадващо е ,че след използване на оцет кожата става не само здрава-тя става чиста и копринена,с учудващо равен тен.И това е така,защото ябълковият оцет е естествено природно средство за поддържане на кожата.Той стимулира отделителните и функции,подобрява кръвообращението,освежава,опъва и тонизира кожата.

Механизмът на действие на ябълковият оцет върху кожата се състои в следното:кожните мазнини и потта,покривайки я с тънък слой,създават кисела среда,неблагоприятна за повечето микроорганизми и микроби.Така кожата имаща по природа кисела реакция,изпълнява важна защитна функция за организма.Сапуните и шампоаните нарушават тази защитна обвивка на кожата,тъй като действат като алкали и нарушават естествената киселинност.По тази причина се препоръчва след употреба на сапун,кожата задължително да се изплаква със слаб разтвор на оцет.Особено необходимо е това да се прави при малките деца ,при които механизмът за възстановяване и регенерация все още не е съвършен.

При използване на сапун обикновено кожата става бледа.Бледата кожа е признак за киселинен глад.След като избършете кожата с ябълков оцет,тя порозовява,тъй като киселината стимулира притока на кръв към кожата.

Ябълковият оцет е полезен за всички типове кожа.Ябълковият оцет е отличен антисептик.

За мазна / комбинирана кожа 

Тази маска помага за предотвратяване и лечение на акне , както и намалява омазняването на кожатата,като и придава матово покритие.  4 супени лъжици ябълков оцет, добавете към него 2 ч. л. мед и 2 супени лъжици овесено брашно. Старателно почистете лицето, нанесете  маската и оставете за 20-30 минути. След това изплакнете с топла вода. 

За суха / нормална кожа 

Маската подхранва и овлажнява. Вземете 1 супена лъжица.  лъжица заквасена сметана, добавя се 1 чаена лъжичка мед, 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица.  ябълков оцет. Нанесете и  задръжте за 15-20 минути, изплакнете с топла вода. 

Подмладяваща маска за всеки тип кожа 

Настържете една краставица. Прибавят се три супени лъжици зехтин и 1 яйчен жълтък. Разбъркайте и добавете 1 супена лъжица ябълков оцет . Нанесете сместта на почистената кожа на лицето, шията и ръцете.Трябва да престои 20-30мин.След това изплакнете с топла вода. 

Маска-пилинг 

1 супена лъжица мед, 1 ч. л.  готварска сол, 1 супена лъжица. ябълков оцет. Смесете всички съставки.Правете  масаж с кръгови движения Оставя се да престои 2 минути, след това изплакнете с топла вода. 

Тонер 

В неразредена форма  ябълковият оцет се използва за лечение на кожни заболявания и избелване на кожата. Той е ефективно противогъбично и противовъзпалително средство. Разреден (1:10 за чувствителна / суха кожа, 1:5 за комбинация / мазна кожа), ще получите отличен тоник за лице.  Обтрива се  кожата веднъж дневно, за предпочитане сутрин след измиване. 
 

Хидратиращ крем
45 мл (3 супени лъжици) маслиново масло
45 мл (3 супени лъжици) масло, пшеничен зародиш
45 мл (3 супени лъжици), слънчогледово масло
45 мл (3 супени лъжици) ябълков оцет
4 жълтъка
 Съставките трябва да са със стайна температура.
Смесете двата вида масла,след това разбийте яйчните жълтъци и бавно добавете маслата, като  разбърквате непрекъснато. Накрая добавете натурален ябълков оцет и разбъркайте. Сложете в буркан и  съхранявайте в хладилник.
Използвайте този крем, за  овлажняване на кожата.

 Три големи ягоди, намачкани се слагат в една чаша Натурален ябълков оцет се оставят да престоят 2 часа. След това намазвате лицето си и стоите 20мин. Тази маска подхранва кожата и премахва пъпки и черни точки.

Успокояваща маска за чувствителна кожа
60 мл (4 супени лъжици) от овесена каша
15 мл (1 супена лъжица) ябълков оцет
45 мл (3 супени лъжици) вода
Оцета се разрежда във вода, след което се смесва с брашното, така че да се получи гъста каша (добавя се малко брашно, ако е необходимо).
Нанесете равномерно върху лицето и я дръжте, докато изсъхне. След това измийте лицето си с топла вода.
Петната
2ч.л сок от лук се смесват с 2ч.л. ябълков оцет и се прилагат на местата с кърпа. Петната трябва да изчезнат до няколко седмици. Тъй като не мирише много добре, по-добре е да се прилага преди лягане!

 




Гласувай:
5



1. ognena71 - Поздрави!
29.11.2011 19:59
Поздрави!
цитирай
2. lidiazarkova - :))
30.11.2011 06:55
Нещо текста не ми беше излязъл:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 1189462
Постинги: 101
Коментари: 137
Гласове: 5899
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930