Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2012 20:57 - Калий: магьосника в ябълковият оцет
Автор: lidiazarkova Категория: Други   
Прочетен: 10744 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 16.07.2012 15:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Натурален ябълков оцет: lidiq.com
С появата на индустриалното производство на ябълков оцет ,ябълковият оцет произведен от ябълки се е загубил. 
За щастие, все още има някои производители, които предлагат 100% чист, истински, приготвен по древни традиции, непастьоризиран ябълков оцет. 
Изберете натурален оцет ,което е важно за вашето здраве. 

В оцетът от ябълка се откриват всички ценни вещества на ябълковия плод, които народната медицина високо оценява и препоръчва. В съдържанието на оцета се откриват 93 различни съставки, които стимулират жизнените функции на организма, множество ензими, 20 особено важни минерали (калий, натрий, магнезий, фосфор, хлор, сяра, мед, желязо, силиций, флуор...), микроелементи, както и витамините А, В1, В2, В6, С, Е и Р. От друга страна пектинът, който се съдържа в ябълките, се отличава със силни абсорбционни и противовъзпалителни свойства.

През последните години, ябълков оцет придоби голяма популярност и признание. Той се смята за най-богатият източник на много важни микроелементи за хората, като калий, калций, натрий, желязо, магнезий и др . Ябълковият оцет е необходим за нормализиране на храносмилателните процеси. Ябълчената киселина е един вид строителен материал, който се свързва в тялото с алкални елементи и минерали. Тя е енергията натрупана под формата на гликоген. Хората търсещи  здравословното и правилно хранене, не могат да го направят без ябълков оцет. Ябълковият  оцет убива всички болестотворни микроби в стомашно-чревния тракт. Освен това той съдържа редица полезни минерални вещества: калий, флур, калций, фосфор, магнезий, желязо. Както и витамините В и Е, пантотенова киселина и пектин. Всички тези компоненти влияят благотворно на човешкия организъм, очистват го от шлаки и го предпазват от вредното въздействие на околната среда.

Проф. д-р Д.С.Джарвис съветва и здравите хора да употребяват превантивно ябълков оцет – по 1-2 лъжички в чаша вода всеки ден, а вечер да изяждат по 1 суперна лъжица пчелен мед. Така организмът получава необходимите му киселина, калий и всички необходими витамини, от които човек се нуждае.

 

Калий: магьосника в ябълковият оцет

 Една чаша ябълков оцет, съдържа 240 мг калий. Лекарите подчертават значението на отношението на натрий и калий в организма, за нормалното функциониране на нервната и мускулната система. Калият  е способен да възстанови нормалното кръвно налягане. Този минерал предотвратява натрупването на течности в тялото. Традиционните лечители твърдят, че хипертония, нарушения в паметта, дори и хронична умора могат да се лекуват с ябълков оцет, тъй като съдържа голямо количество калий. Алкохол, кафе, чай и захар са диуретици, които  извличат от тялото  калия. Ако пиете прекалено много кафе, можете да почувствате умора, причинена от дефицит на калий.  

Особено полезни компоненти на ябълковия оцет

 Всички жени и мъже се нуждаят от адекватни количества минерали и витамини, за да са здрави. Експерти твърдят, че хора от всички възрасти трябва да приемат различни полезни вещества.  Ябълковият оцет съдържа много от тях:

1.Бета-каротин, или здрави клетки - бета-каротин, намерен в ябълковия оцет, е мощен антиоксидант. Този витамин помага да се неутрализират свободните радикали молекули, които предизвикват дегенерация на здравите клетки в злокачествени.

2.Бор - Това е важен елемент, който се съдържа в ябълковия оцет, полезни за здравето на целия организъм, но най-вече на костите. Бор играе важна роля в усвояването на калция и магнезия, които предотвратяват загубата на костна тъкан.

3.Калций -  ябълковият оцет съдържа необходимото количество калций. Този минерал е от особено значение за пренасянето на нервни импулси и свиването на мускулите. Ако във вашата диета липсва калций, тялото започва да консумира калций, който се намира в костите ви. Това от своя страна, отслабва костите и води до факта, че костите стават крехки и чупливи.

4.Ензими за добро храносмилане  Източник на ензими са само растителните храни, като ябълки и ябълков оцет. Въоръжете се с ензими, яжте много плодове и зеленчуци, подправени с богат на  ензими ябълков  оцет.

5.Фибри и пектин – Ябълковият оцет съдържа пектин, и разтворими фибри, което не позволява абсорбцията на мазнини, което пък от своя страна води до понижаване на холестерола в кръвта, като по този начин намалява  риска от сърдечно-съдови заболявания и хипертония.

6.Желязо - човешкото тяло има нужда от желязо и ябълковият оцет може да осгури това С него ще можете лесно да се избегне недостига на желязо, което води до анемия.

7.Аминокиселини - оцет съдържа някои остатъчни елементи от аминокиселините, които са полезни за химическите реакции на мозъка и емоционалното състояние.

8. Солна киселина - ябълковият оцет  насърчава храносмилането. С възрастта, съдържанието на солна киселина в стомаха  намалява, така че за да се нормализира храносмилателната система до известна възраст трябва редовно да се пие ябълков оцет. За да се постигне баланс и нормализиране на работата на стомаха, трябва да се пие преди хранене или по време на хранене.

Натуралният ябълков оцет - "чистачът" на организма
*благодарение на антибактериалното си действие прочиства организма
*директно действие върху стомашно-чревния тракт - стимулира храносмилането
*изхвърля отровните вещества от бъбреците, пикочния мехур и канал - дезинфектант
*враг на бактериите, унищожава опасните причинители на много болести (сигурен защитник на оралната лигавица, както и на всички лигавици в човешкото тяло)
*установява равновесие на метаболизма на мастите в организма
*важен в диетиката за диабетици, тъй като поддържа нивото на захар стабилно
*притежава силни диуретични свойства - стимулира уринирането (така регулира по естествен начин кръвното налягане)
*компенсира загубата на минерали - изключително богат на калий

Източник: qbalkovocet.alle.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%82/

Използвани материали:http://www.ehow.com/way_5327022_apple-cider-vinegar-cures-gas.html




Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 1189883
Постинги: 101
Коментари: 137
Гласове: 5899
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930