Прочетен: 8068 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 10.07.2012 17:22
Натурален ябълков оцет: lidiq.com
Оцетът е вкусов продукт, познат от дълбока древност със своите лечебни и диетични свойства. Неговото производство преминава дълъг път на развитие – от спонтанното му получаване, през домашно и занаятчийско производство, до съвремeнните автоматизирани методи на дълбочинна ферментация.Традиционният метод за получаване на оцет си остава натуралният, т.е оцетнокиселата ферментация на база етилов алкохол. През последните години на българския пазар се увеличиха продажбите на оцет, приготвен от оцетна киселина, получена чрез химичен синтез, т.е. за производството на оцета не се използва вино или етанол, а производни и деривати от разграждането на петрола. Основно се ползва оцветен с карамел (обикновено Е150) 4%-8% разтвор на оцетна киселина с добавен 1%-3% лимонена киселина.
Ябълковият оцет, в сравнение със спиртния, не убива червените кръвни клетки. Широко се използва в тайландската кухня, като представител на киселия вкус. Оцетната киселина, съдържаща се в обикновения оцет, води до анемия, смущава храносмилателните процеси и пречи на процеса на правилното усвояване на храната. Предизвиква цироза и улцерозен колит. Ябълковата киселина, свързва се с основите и минералните субстанции създавайки гликоген. Гликогенът помага да се възстановят червените кръвни клетки, подобрява състоянието на кръвоносните съдове, регулира менструалния цикъл, съдържа високо съдържание на калий, който спомага за успокояване на нервната система, регулира работата на хормоните и задържа в организма калция, желязото, магнезия и силиций.
Източник: http://www.bonduelle.bg/kolko-kalorii-ima-v-dobavkite
Профилактика на остеопорозата с Натурале...
„Чудото“ наречено Натурален ябълков оцет
ФРАЗИ, КОИТО ВСЕКИ МЪЖ Е ПРОИЗНАСЯЛ
ДОЙДОХ СИ ВЕЧЕ - СПАСКА ГАЦЕВА