Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2011 21:47 - Здраве с ябълков оцет
Автор: lidiazarkova Категория: Други   
Прочетен: 2327 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.05.2012 13:31


Ябълковият оцет е вид оцет направен чрез ферментация на ябълково вино. По време на този процес, захарта в ябълките се разгражда от бактерии и дрожди в алкохол, а после в оцет. Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина (както и другите видове оцет) и млечна, лимонена и ябълчна киселина.

За разлика от бистрия(този в търговската мрежа), домашният органичен ябълков оцет е със светло жълто-кафяв цвят и често се продава нефилтриран и непастьоризиран с тъмна, мътна утайка майката на оцета (състояща се главно от оцетно- кисели бактерии).

Джарвис препоръчва ябълковият оцет като панацея, като обяснява, че е изключително богат на калий (в сравнение с други източници на храна, той не е). Той казва, че смесването на ябълков оцет с мед, смес,която той нарича "honegar," засилва лечебната сила на оцета. Джарвис също пише, че ябълковият оцет може да унищожи вредните бактерии в храносмилателния тракт и се препоръчва като тонизиращо за храносмилането и да се консумира по време на хранене.

Защо хората използват ябълков оцет :

* Бори се с инфекциите

* Регулира кръвното налягане

* Обезболяващо при артрит

* Насърчаване на храносмилането

* Подобряване на метаболизма

* Освобождаване на хроничната умора

* Пречистване на вашите клетки

* Облекчаване на главоболието

* При ужилвания и ухапвания от насекоми

* При запек

* Контролиране на кръвното налягане

*При мускулни крампи

* Помощ за промиване на жлъчния мехур

* Контрол на теглото

* Борба с остеопорозата

* Поддържане на кожата

* Облекчаване на болки в гърлото, ларингит

* Слънчево изгаряне

* За предотвратяване на пърхот, оплешивяване и сърбеж

Ябълковият оцет регулира нивата на холестерол в кръвта

Днес е известно, че този вид оцет подобрява метаболизма и е важен фактор при изгарянето на мазнините. Освен това той осигурява всички жизненоважни вещества при провеждането на диети, намалява нивото на "лошия" холестерол, подпомага процесите на пречистване на организма,намалява отлаганията по стените на кръвоносните съдове и значително намалява риска от инфаркт заради богатото си съдържание на пектин в комбинация с бета-каротин. Има и редица доказателства, че подобрява кръвообращението, поддържа нивото на захарта в нормални граници, подобрява чревната флора, като унищожава гнилостните бактерии, повишава съпротивителните сили на организма и благоприятства дейността на бъбреците. Добър помощник е и при лечението на грип, възпалено гърло, повишена температура, главоболие. Облекчава артритните и ревматичните болки, действа превантивно срещу декалцификация на костите и поддържа кожата млада и свежа

Ябълковият оцет разгражда мазните, слизести вещества в тялото и затова подобрява здравето и функционирането на черния дроб, пикочния мехур и бъбреците. Също така помага да разреди кръвта, което пък от свой ред предпазва от високо кръвно налягане. Спомага за храносмилането, асимилацията в тялото и отделянето.
Калият в ябълковия оцет също помага да се облекчат симптомите на настинки и алергии. Калият е много важен за здравината на костите и зъбите, много помага и при косопад. Ябълковият оцет може да детоксикира тялото от вредните елементи, които причиняват циреи, пришки и акне. Също помага да се предотврати образуването на тромбове и пречиства кръвта. Когато се прилага ябълковият оцет под формата на горещи компреси за болящи стави, възпаления и болки. Най-интересното е, че ябълковият оцет помага и срещу депресията.

Една от последните модни тенденции е да се отслабва с ябълков оцет. Ябълковият оцет може да служи като инструмент за контролиране на теглото

.Ябълковият оцет повишава метаболизма, генерира енергия и намалява глада. Безопасен е даже и за деца с проблеми с теглото и могат да го приемат като добавка към храната. Много диети се застъпват за изяждането на 1 ябълка преди хранене. Това дава допълнително повишаване на метаболизма, както и намалява апетита преди хранене.

За жени в етап на менопауза са изложени на огромен риск от отслабване на костите. Хранителната добавка ябълков оцет съдържа магнезии, силикон и калций, които са тясно свързани с поддържането на костната маса.

ябълков оцет още се съдържат и:

• витамин С

• Витамин Е

• В2

• В6

• Витамин Р

• Бета каротин

Тези допълни минерали и витамини помагат на тялото да повиши метаболизма, да намали вредния холестерол, да намали задържането на вода в тялото и регулирането на кръвното налягане. Освен това е доказано, че увеличава концентрацията и паметта, кръвообръщението, регулирането на телесната температура и дава допълнителна енергия.
lidiq.com

 

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 1189881
Постинги: 101
Коментари: 137
Гласове: 5899
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930