Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2011 18:20 - Натурален ябълков оцет
Автор: lidiazarkova Категория: Други   
Прочетен: 7566 Коментари: 6 Гласове:
2



Не забравяйте,че,за да имат ефект всички написани по-долу рецепти оцета трябва да бъде НАТУРАЛЕН,НЕФИЛТРИРАН,НЕПАСТЬОРИЗИРАН,да не е претърпявал никакви термични и химични обработки.


Тагове:   оцет,   натурален,   ябълков,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bizcocho - Това значи ли, че тези от магазините ...
16.01.2011 11:47
Това значи ли, че тези от магазините не стават?
цитирай
2. lidiazarkova - Да това значи-натурален оцет в м...
16.01.2011 12:34
Да това значи-натурален оцет в магазините няма.По принцип оцета,който е в магазините е 100% оцетна киселина+вода и Е260, не е получен чрез ферментация.Даже и да има такъв той е претърпял най-малко термична или химична, обработка,при всички случаи има консервант което означава,че не е жив-органичен.
цитирай
3. bizcocho - Рецепта за приготвяне? С благод...
18.01.2011 20:20
Рецепта за приготвяне? С благодарност! :)
цитирай
4. lidiazarkova - рецепта за ябълков оцет
18.01.2011 20:47
В домашни условия:за чист натурален ябълков оцет трябва първо да се направи ябълково вино(сайдер).От 10кг.ябълки при рандеман 50%(в домашни условия)се получават около 5 литра вино с 5% алкохол.След това се поставя в бъчва,която се пълни с 30-40%от обема си.За да стане от виното оцет трябва температура 25-28 гр.и достъп на кислород.Ако го държите в бидон съда се покрива с марля,а ако е в бъчва се пробиват две дупки една на 5см.от нивото на виното,а другата на 5см.от капака,за да се окисли виното.И се чака между 3-6 месеца.Целта е 5% алкохол да се превърнат в 5%оцетна киселина.Ябълките трябва да са напълно узрели и подходящи сортове,които да могат да достигнат захарност 10-12 %.,които от своя страна да се превърнат в 5-6%алкохол.Има и други рецепти в интернет,но добър оцет,който да запази всичките си лечебни свойства се получава от хубаво вино,без добавка на захар или мед(говорим за самото производство).
цитирай
5. lidiazarkova - При производството на ябълково ...
18.01.2011 20:51
При производството на ябълково вино за оцет и ябълково вино за пиене има разлика.Не се използват серниста киселина,амоняк и др.които се използват при производството на вино за пиене.Цялата ферментация е органична.
цитирай
6. bizcocho - Благодаря!
19.01.2011 02:04
Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 1189871
Постинги: 101
Коментари: 137
Гласове: 5899
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930