Постинг
18.01.2011 19:42 -
Академик Болотов за ябълковият овет
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 11717 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 28.05.2012 13:29
Прочетен: 11717 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 28.05.2012 13:29
Хипотезата на Борис Василевич Болотов за механиз¬ма на действие на оцета върху човешкия организъм е много проста и затова ясна: в организма се натрупват много соли — не само в бъбреците и пикочния мехур, но и в съединителната тъкан и костите. Особено опасни за жизнената дейност са шлаките, които възникват в резул¬тат на окислителните процеси. Действително на контакт с кислорода се подлагат без изключение всички клетки на организма и всички участъци на съединителната тъ¬кан. В тази връзка полезните процеси на окисление винаги се съпровождат и с вредни окислителни процеси. Именно това води до окисляване на съединителната тъкан.
За да се освободи организмът от шлаките, които пра¬вят съединителната тъкан крехка (от най-малките травми се появяват кръвоизливи), е необходимо да се въздейства върху шлаките с безопасни за организма киселини, способни дати разтворят и превърнат в соли, като палмитиновата, аскорбиновата, никотиновата, лимонената, млечната киселини.
Плодовият оцет съдържа практически всички тези киселини, поради което е особено полезен в борбата с шлакие. Тези киселини, счита Болотов, е добре да се използват с прокиснало мляко. За тази цел в чаша с прокиснало мляко се добавя чаена или супена лъжица плодов оцет и чаена лъжичка мед. Оцетът, съветва академи¬кът, трябва да се добавя и в чая, кафето, супите и бульо-
ните.
При употреба на кисели хранителни продукти — оцет, квас, ферменти, не е желателно да се използват растителни масла, които имат силни жлъчкогонни свойства, тъй като това много забавя процесите на превръщане на шлаките в соли.
lidiq.com
За да се освободи организмът от шлаките, които пра¬вят съединителната тъкан крехка (от най-малките травми се появяват кръвоизливи), е необходимо да се въздейства върху шлаките с безопасни за организма киселини, способни дати разтворят и превърнат в соли, като палмитиновата, аскорбиновата, никотиновата, лимонената, млечната киселини.
Плодовият оцет съдържа практически всички тези киселини, поради което е особено полезен в борбата с шлакие. Тези киселини, счита Болотов, е добре да се използват с прокиснало мляко. За тази цел в чаша с прокиснало мляко се добавя чаена или супена лъжица плодов оцет и чаена лъжичка мед. Оцетът, съветва академи¬кът, трябва да се добавя и в чая, кафето, супите и бульо-
ните.
При употреба на кисели хранителни продукти — оцет, квас, ферменти, не е желателно да се използват растителни масла, които имат силни жлъчкогонни свойства, тъй като това много забавя процесите на превръщане на шлаките в соли.
lidiq.com
Тагове:
Отслабване с ябълков оцет
Рецепти за лице с ябълков оцет
Висок холестерол и хипертония -натурален...
Рецепти за лице с ябълков оцет
Висок холестерол и хипертония -натурален...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 5899
Блогрол