Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 06:59 - Ябълковият оцет предпазва от инфаркт
Автор: lidiazarkova Категория: Други   
Прочетен: 2112 Коментари: 0 Гласове:
4



В тази ежедневна подправка на трапезата се крие много повече, отколкото си мислим. Съвременната медицина доказа, че в ябълковия оцет се съдържат много носещи здраве съставки.

Американския медик и учен д-р Джарвис доказа, че в ябълковия оцет се съдържат важни вещества, които подобряват обмяната на веществата, подпомагат на отделянето и премахват шлаките, като така подпомага за подобряването на нашето здраве.
Има много причини да държим в кухнята си бутилка ябълков оцет.

Оцетът от ябълка снабдява организма с ценни минерали, витамини и жизненоважни елементи като:

  • Калций - от жизненоважно значение за образуването на костите и предпазването от остеопороза. Ако ни липсва този минерал, се чувстваме изморени и без настроение.
  • Магнезий - важен за нервите. При недостиг, страдаме от нервност, бясно биене на сърцето и студени тръпки.
  • Калий - дава на нервните и мускулните клетки необходимата сила и се грижи за здравето ни.
  • Витамин С - засилва имунната система, предпазва от настинки и други инфекциозни заболявания. Подпомага образуването на колаген, т.е. на белтъка, който се грижи тъканта на кожата ни да е здрава и еластична.
  • Бетакаротин - като предтеча на витамин А изпълнява ролята на щит за клетките и по този начин предотвратява множество заболявания.
  • Флуор - от него имат нужда зъбите ни. Той ги заздравява и ги предпазва от кариес.
  • Пектин - разтворимо баластно вещество, което действа очистващо на червата, неутрализира отровите и спира нежеланите микроорганизми. Предотвратява от появата на вредния холестерин и ни предпазва от инфаркти и инсулти.
  • Оцетна киселина - предпазва плодовете от външните влияния и от разваляне. Подобен очистващ ефект има и ябълковият оцет за нашите черва. Той унищожава вредните микроорганизми и изравнява съотношението киселина-основа в организма ни.
Нещо много повече от здравословна подправка за храна
Но ако си мислите, че ще се облагодетелствате от всички тези полезни вещества само ако подправяте пролетната си салата с ябълков оцет, дълбоко грешите. Той е подходящ не само като подправка, а и за много други неща.
applevinegar.run-bg.com



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 1188525
Постинги: 101
Коментари: 137
Гласове: 5899
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031