Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2011 10:04 - Върнете красотата на кожата си-маски за всеки тип кожа
Автор: lidiazarkova Категория: Други   
Прочетен: 6347 Коментари: 0 Гласове:
2



Ябълковият оцет отдавна се радва на заслужена популярност.Малко хора знаят, че натуралният ябълков оцет е изключително полезен за красотата на кожата. Ябълковият оцет е с отлични лечебни свойства. И с него наистина е възможно кожата да се "подмлади" - да се върне нейната красота, блясък и здрав вид. 
 Ябълковият оцет от  естествен произход, съдържа ценни минерали, витамини и органични киселини. Той подобрява цвета на кожата, премахва мъртвите кожни клетки, които действат като лек пилинг и възстановява физически киселата среда на кожата и благодарение на набора от антиоксиданти, изглажда фини бръчки . 

Предупреждение: за козметични процедури само натурален ябълков оцет. При закупуването на готов оцет, внимателно прочетете списъка на съставките - трябва да има само ябълков оцет ,без оцветители,консерванти,както и не трябва да е пастьоризиран.
Ябълковият оцет е полезен за всички типове кожа.Ябълковият оцет е отличен антисептик.

За мазна / комбинирана кожа 

Тази маска помага за предотвратяване и лечение на акне , както и намалява омазняването на кожатата,като и придава матово покритие.  4 супени лъжици ябълков оцет, добавете към него 2 ч. л. мед и 2 супени лъжици овесено брашно. Старателно почистете лицето, нанесете  маската и оставете за 20-30 минути. След това изплакнете с топла вода. 

За суха / нормална кожа 

Маската подхранва и овлажнява. Вземете 1 супена лъжица.  лъжица заквасена сметана, добавя се 1 чаена лъжичка мед, 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица.  ябълков оцет. Нанесете и  задръжте за 15-20 минути, изплакнете с топла вода. 

Подмладяваща маска за всеки тип кожа 

Настържете една краставица. Прибавят се три супени лъжици зехтин и 1 яйчен жълтък. Разбъркайте и добавете 1 супена лъжица ябълков оцет . Нанесете сместта на почистената кожа на лицето, шията и ръцете.Трябва да престои 20-30мин.След това изплакнете с топла вода. 

Маска-пилинг 

1 супена лъжица мед, 1 ч. л.  готварска сол, 1 супена лъжица. ябълков оцет. Смесете всички съставки.Правете  масаж с кръгови движения Оставя се да престои 2 минути, след това изплакнете с топла вода. 

Тонер 

В неразредена форма  ябълковият оцет се използва за лечение на кожни заболявания и избелване на кожата. Той е ефективно противогъбично и противовъзпалително средство. Разреден (1:10 за чувствителна / суха кожа, 1:5 за комбинация / мазна кожа), ще получите отличен тоник за лице.  Обтрива се  кожата веднъж дневно, за предпочитане сутрин след измиване. 
 

Хидратиращ крем
45 мл (3 супени лъжици) маслиново масло
45 мл (3 супени лъжици) масло, пшеничен зародиш
45 мл (3 супени лъжици), слънчогледово масло
45 мл (3 супени лъжици) ябълков оцет
4 жълтъка
 Съставките трябва да са със стайна температура.
Смесете двата вида масла,след това разбийте яйчните жълтъци и бавно добавете маслата, като  разбърквате непрекъснато. Накрая добавете натурален ябълков оцет и разбъркайте. Сложете в буркан и  съхранявайте в хладилник.
Използвайте този крем, за  овлажняване на кожата.

 Три големи ягоди, намачкани се слагат в една чаша Натурален ябълков оцет се оставят да престоят 2 часа. След това намазвате лицето си и стоите 20мин. Тази маска подхранва кожата и премахва пъпки и черни точки.

Успокояваща маска за чувствителна кожа
60 мл (4 супени лъжици) от овесена каша
15 мл (1 супена лъжица) ябълков оцет
45 мл (3 супени лъжици) вода
Оцета се разрежда във вода, след което се смесва с брашното, така че да се получи гъста каша (добавя се малко брашно, ако е необходимо).
Нанесете равномерно върху лицето и я дръжте, докато изсъхне. След това измийте лицето си с топла вода.
Петната
2ч.л сок от лук се смесват с 2ч.л. ябълков оцет и се прилагат на местата с кърпа. Петната трябва да изчезнат до няколко седмици. Тъй като не мирише много добре, по-добре е да се прилага преди лягане!
lidiq.com




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 1188478
Постинги: 101
Коментари: 137
Гласове: 5899
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031