Ябълковият оцет е много близък по химичен състав до стомашния сок.Ето защо се приема,че подпомага храносмилането,а оттам и общия метаболизъм на организма.Установено е,че той убива вредните бактерии,които се намират в храносмилателния канал,което се дължи на съдържащите се в него калий и оцетна киселина,а още от времето на Хипократ се знае,че здравата храносмилателна система е едно от най-важните условия за доброто здраве.За съжаление много хора претоварват червата си вследствие на преяждане,особено вечер,или на неподходяща храна.В такива случаи затруднената перисталтика довежда до отлагането по стените на червата на вредни отпадъчни продукти от разграждането на храната и до процеси на загниване.При интензивно натрупване на гнилостни бактерии и отделяне на вредни вещества в червата възниква чревна автоинтоксикация,водеща до постепенно самоотравяне на организма,при което кръвта разнася отровните вещества до всички органи и системи.Ако това състояние продължи дълго,общото самочувствие се влошава и защитните сили на организма отслабват,което е причина за развитието на много болести.
И тъкмо тук на помощ идва Натуралният ябълков оцет,като средство предотвратяващо гнилостните процеси в червата.Образуването на отровни вещества в процеса на гниене в червата може да се предотврати,ако всеки ден се изпиват 1 до 3 чаши разреден ябълков оцет.Приет през устата ,оцетът подкиселява леко слюнката,като подпомага ензимите,които разграждат храната.Проведени са опити,които показват,че изпиването на чаша вода с чаена лъжичка оцет помага при лошо храносмилане.Оцетът може да подпомогне смилането на варивата,като намали образуването на газове в храносмилателната система.При леко стомашно разстройство,което няма инфекциозен произход се пие през целия ден вода с разтворен в нея Натурален ябълков оцет.
Натуралният ябълков оцет защитава червата от инфекции,унищожава гнилостните бактерии,подпомага развитието на здравата чревна флора,подпомага функцията на черния дроб да обезврежда отровните вещества,отделяни при недоброто разграждане и загниване на храната в червата и стимулира чревната перисталтика.
Използвайте суров,нефилтриран,непастьоризиран,натурален ябълков оцет.
lidiq.com
Източник-Лечебният ябълков оцет.
Тагове:
Ябълков оцет срещу затлъстяване
Рецепти за лице с ябълков оцет