Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2011 20:12 - Ползи, които могат да бъдат постигнати, при използване на Натурален ябълков оцет
Автор: lidiazarkova Категория: Други   
Прочетен: 15660 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 28.05.2012 12:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ябълковият оцет - Въведение

Поговорката "една ябълка на ден държи доктора далеч " идва от средновековна английска поговорка.Това би било трудно да се повярва в  наши дни.

 Ценни вещества в ябълков оцет                                                                                                                                   

Учените са намерили деветдесет различни вещества в ябълковия оцет, като от тях тринадесет вида на карбол киселини, четири алдехиди, двадесет кетони, осемнадесет вида на алкохоли, осем етилов ацетати и др.

Той също така съдържа важни минерали, микроелементи и витамини (изброени по-отдолу), както и оцетна киселина, пропионова киселина, млечна киселина, ензими, аминокиселини, както и  ябълков пектин.

Минерали и микроелементи

Калий, калций, магнезий, фосфор, хлор, натрий, сяра, мед, желязо, силиций, флуор.

Витамини

Витамин С, витамин Е, витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин В6, провитамин бета-каротин, витамин P.

Ускоряване  на метаболизма, намаляване на холестерола (опасният LDL холестерол); Регулиране на съдържанието на вода в клетките и тялото; Намаляване на задържането на вода в тялото, намаляване на излишния натрий от тялото; Помага при регулиране на кръвното налягане; съдейства за предотвратяване на проблеми с кръвообращението; Помага при намаляване преждевременно калциране на артериите, спомага за повишаване на концентрацията и паметта; Подпомага в циркулацията на кръвта, телесната температура, както дава и жизненост и енергия.

Артрит

Това състояние на възпаление на ставите е основно хронично заболяване на Запад, и се смята, че  се причинява от натрупване на токсични отпадъци в тъканите, което води до раздразнение. Артрит страдащите  са отчели положително влияние, на ябълковия оцет върху болката, както и забавя прогресирането на това заболяване.

Кръвно налягане

Калият в ябълков оцет е,  от полза за сърцето и кръвното налягане.

Кости

Манган, магнезий, силиций и калций в ябълковия оцет е са важни елементи за поддържането на костната маса, което е важно в борбата срещу остеопорозата. Изключително важно е да се приема от жени в менопауза.

Рак

Въпреки,че ябълковият оцет не може да лекува рак, той е ценен съюзник, за  борбата със свободните радикали в организма. Бета-каротина, намерен в ябълков оцет, е мощен антиоксидант, който помага за неутрализиране на свободните радикали, образувани в телата ни чрез окисление.

За да се предотвратят тези свободни радикали, ние трябва да приемаме антиоксиданти, за да се отървем от тези потенциално опасни съединения. Ако не се борим със свободните радикали, те могат да  причинят големи щети на нашия организъм,като  сериозно вредят  на клетките, което води до стареене и дегенерация.

Пектин в ябълковия оцет добавя влакна към диетата, и дори Американското дружество за борба с рака, насърчава използването на Натурален ябълков оцет, за да помогне при превенцията на рака, особено рак на дебелото черво. Причината за това е, че влакната се свързват с канцерогенните съединения в дебелото черво, и ускоряват отстраняването им от организма.

Гъбички

Решението е от 2 супени лъжици Натурален ябълков оцет в литър хладка вода - това решение ще помогне при възстановяване на киселинния баланс.

Холестерол

Една от причините за сърдечните заболявания е наличието на висок холестерол в кръвта.За да помогнете за предотвратяване на това, трябва да водите начин на живот, който включва консумация на плодове и зеленчуци, поддържане на идеално тегло, физическа активност, като в същото време избягвате приема на преработени храни и хидрогенирани масла.

Друг начин е да добавите влакна към диетата си, особено водно- разтворими фибри -, като пектина, намерен в ябълковия оцет. Фибрите просмукват  мазнините и холестерола в тялото и след това те се отделят, вместо да се реабсорбират. .

Запек

С напредване на възрастта нашите тела произвеждат по-малко храносмилателни киселини (солна киселина), пепсин и храносмилателни ензими, които могат да предизвикат запек. Когато добавим фибри в нашата диета, като пектин в ябълков оцет, ние помагаме на нашето тяло, за правилното  движение на червата и правилното премахване.

Диабет

Интересно е да се отбележи, че добавянето на диетични фибри, като например, съдържащите се в ябълковия оцет, е от полза за контролиране на нивата на кръвната захар.

Депресия

Въпреки, че приемането на ябълков оцет за лечение на депресия ще се класифицира като изключителна  алтернатива,много източноевропейски лекари вярват, че депресията е симптом на "застой" или умора на черния дроб. Ако смятате, че в тази философия има истина ябълковия оцет ще помогне да се борим с депресията, тъй като това е чудесно средство да помогне за детоксикацитая и почистване на черния дроб.

Катаракта

Ябълковият оцет може да се използва при  този проблем, тъй като антиоксидантните свойства на бета-каротина, съдържащи се в ябълков оцет, са чудесни в борбата срещу свободните радикали. 

Умора

Ензимите, както и наличието  на калий,витамини и микроелементи съдържащи се в ябълковия оцет може да бъдат от голяма помощ в търсенето на повече енергия и жизненост.

Камъни в жлъчката и бъбреците камъни

Съществува теория, че киселините, открити в ябълков оцет са полезни в разрушаването на камъни в бъбреците и камъни в жлъчката, като ги  размеква или разтваряне.

Главоболие

Причина за главоболие може да бъде стрес, алергии, умора, проблеми с жлъчния мехур, черния дроб, бъбреците, или различни други фактори. Вдишването на ябълков оцет помага в борбата с главоболието - и може да бъде постигнато чрез добавяне на ябълков оцет в голяма тенджера с вряща вода, като внимателно вдишвате парите.

Сърце

Ябълковият  оцет се използва за подобряване на здравето на вените и капилярите.Калият, намиращ се в ябълков оцет, е също от полза за сърцето.

Метаболизъм

Ябълковият оцет е използван в продължение на векове за подпомагане функцията на черния дроб, за детоксикация на организма и за подпомагане  на храносмилането. Ако храната не може да бъде разбита в усвоима форма, тялото не може да усвои необходимите хранителни вещества.

За да се справи с това идва на помощ  ябълчната киселина и  винената киселина, намерени в ябълковия оцет, тъй като те помагат за киселинния баланс и убиват нежелани и неприятелски бактерии в храносмилателния тракт.

Мускулите

Млечна киселина в мускулите е причина за мускулни болки, но чрез добавяне на ябълков оцет към вашата диета, той би могъл  да съдейства на тялото да се отървете от нея с бързи темпове, тъй като се разтварят киселинните кристали.

Възпалено гърло

Гаргара, направена от ябълков оцет и вода, може да  окаже голямо облекчение за възпалено гърло .Решението е 50/50 смес ябълков оцет и вода, като трябва да се повтаря на всеки час. Скованост на ставите

Недостига на калий в организма може да доведе до скованост на ставите. Ябълковия оцет може да помогне за облекчаване на този проблем, тъй като той е добър източник на необходимите хранителни вещества.

Язви

Ябълковият оцет помага да се лекуват язви, тъй като активира тялото, за да започне свой собствен защитен механизъм.

Загубата на тегло

Ябълковият оцет е бил използван като средство за загуба на тегло в продължение на векове. Той кара организма да гори калории по-добре, намалява апетита,ускорява целия метаболизъм,lidiq.com
 




Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidiazarkova
Категория: Други
Прочетен: 1190174
Постинги: 101
Коментари: 137
Гласове: 5899
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930